“Heeft u de afgelopen jaren een sterk schommelend inkomen gehad? Ontdek de Middelingsregeling voordat deze verdwijnt!”

Heeft u in de afgelopen jaren sterk schommelende inkomsten gehad? Misschien heeft u een bonus of ontslagvergoeding ontvangen. Als dat het geval is, heeft u mogelijk recht op een belastingteruggave door gebruik te maken van de Middelingsregeling in de inkomstenbelasting. Maar let op, deze regeling staat op het punt te verdwijnen! In deze blogpost leggen we uit wat de Middelingsregeling inhoudt en hoe u er mogelijk van kunt profiteren.

Wat is de Middelingsregeling?

De Middelingsregeling is een fiscale regeling die is ontworpen om te voorkomen dat u te veel belasting betaalt als uw inkomen sterk schommelt over een periode van drie aaneengesloten jaren. Het idee is om uw belastingdruk gelijkmatiger te verdelen over die jaren.

Hoe werkt het?

  1. Selecteer de jaren: Kies drie aaneengesloten kalenderjaren waarin uw inkomsten sterk varieerden.
  2. Bereken het gemiddelde: Voor elk van deze jaren berekent u het gemiddelde inkomen door het totale inkomen van de drie geselecteerde jaren te nemen en te delen door 3.
  3. Vergelijk met gelijkmatig inkomen: Vergelijk het gemiddelde inkomen met het inkomen dat u zou hebben gehad als uw inkomsten gelijkmatig verdeeld waren over die drie jaren.
  4. Teruggave aanvragen: Als de belasting over het gemiddelde inkomen lager is de belasting die u betaald heeft, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een belastingteruggaaf.

Hoe kan ik u helpen?

Het berekenen van de Middelingsregeling kan complex zijn en u wilt er zeker van zijn dat u de teruggave krijgt waar u recht op heeft en niets misloopt door bijvoorbeeld de verkeerde jaren te selecteren. Als u hulp nodig heeft bij het begrijpen of toepassen van de Middelingsregeling, dan kan YL Administratie & Belastingadvies dit voor u berekenen en aanvragen indien u in aanmerking komt voor een belastingteruggaaf.

Waarom snel handelen?

Het is belangrijk te weten dat de middelingsregeling gaat verdwijnen en het jaar 2022 het laatste jaar is, dit betekent dat de laatste jaren die geselecteerd kunnen worden de combinatie van de jaren 2022, 2023 en 2024 zijn. Een aanvraag voor middeling kan uiterlijk 3 jaar nadat de laatste aanslag van de geselecteerde jaren definitief vaststaat

Waar kan ik u mee helpen?

Heeft u een vraag over wat YL Administratie & Belastingadvies voor u kan betekenen? Neem dan contact op.